Budgetbeheer

Budgetbeheer is het door ons laten verzorgen van uw inkomsten en uitgaven. In overleg met u wordt een budgetplan gemaakt dat op uw persoonlijke situatie is afgestemd. Een budgetplan is een plan waarin de gemaakte afspraken vast­gelegd worden. Gedurende de periode dat u bij ons in het budgetbeheer zit, zullen al uw inkomsten onder ons beheer komen. Hiervan worden automatisch de vaste lasten betaald en ontvangt u wekelijks leefgeld. Hierdoor zullen er in principe geen nieuwe schulden ontstaan. Indien mogelijk wordt er een bedrag opzij gezet om te sparen.

Er zijn diverse redenen waarom het noodzakelijk kan zijn om bij ons in budgetbeheer te komen. De schuldeisers zullen makkelijker medewerking verlenen omdat uw inkomen dan bij ons binnenkomt. Daarnaast weet u zeker dat u elke week het afgesproken bedrag aan huishoudgeld krijgt (mits de inkomsten op de gestelde termijn bij ons binnen zijn gekomen). Dit zorgt er over het algemeen voor dat er een stabiele situatie voor u wordt gecreëerd.

Het is van belang dat er rekening wordt gehouden met de betalingsschijf van vijf:

De Betalingsschijf van vijf

Deze betalingsschijf moet in balans zijn. Is deze schijf niet in balans dan loopt u op een gegeven moment tegen ernstige problemen aan waaronder huisuitzetting.

  • Huur of hypotheek; moet u altijd betalen, doet u dit niet dan raakt u uw huis kwijt, u staat op straat.
  • Energie; (gas, licht en water), moet u altijd betalen, doet u dit niet dan wordt u afgesloten.
  • Huishoudgeld; heeft u nodig om gezond te blijven, alleenstaande minimaal 45 euro per week, per volgend gezinslid minimaal 11 euro per week.
  • Basisverzekeringen:
   • Ziektekostenverzekering; altijd betalen doet u dit niet dan wordt u geroyeerd (een ligdag ziekenhuis kost ca. 600 euro per dag).
   • WA verzekering (als uw kind of uzelf schade aan anderen toebrengt wordt dit vergoed);
   • Inboedel (het vervangen van uw spullen kosten minimaal € 25.000);
   • Thuiszorg (als u een been breekt kunt u gratis krukken lenen of een rolstoel. Bij langdurig ziekbed of zwangerschap zijn er allerlei gratis voorzieningen)
  • Communicatie: zonder telefoon of internet zou u sociaal geisoleerd kunnen raken en kunt u instanties of hulpverlening niet bereiken.

U kunt uw budget ook door ons laten beheren, als u geen schulden heeft. Als u wel schulden heeft is het een verplichting om ook bij ons in het budgetbeheer te komen. Hierdoor hebben de schuldeisers de zekerheid dat de aflossingscapaciteit betaald wordt.

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen de schuldhulpverlening verwijzen wij u graag naar onze pagina hierover.

Wat verwachten wij van u:

Dat u ons gedurende de regeling op de hoogte houdt van veranderingen in uw inkomen of gezinssamenstelling.
Een actieve opstelling en medewerking.
U mag geen nieuwe overeenkomsten afsluiten.
Wat kunt u van ons verwachten:

 • Overzichten van onze werkzaamheden zijn 24 uur per dag te volgen via internet.
 • Overzichten van betalingen betreffende uw budgetplan, te volgen via internet.
 • Budgetbegeleiding en advies.

 
Voor vragen kunt u ons bellen of een e-mail sturen.

HOOFDKANTOOR

Coöperatieve Vereniging SVF Nederland u.a.
Postbus 48
3956 ZR LEERSUM
085-8769813
hoofdkantoor@svf.nl
 

Lid van de NVVK

Lid van de NVVK